Blog categories

Comments

Kedves Testvérek!
Az irántatok érzett felelősség arra késztet, hogy minden korábban elmondott buzdítással összhangban újra felhívjam figyelmeteket a megtérés szükségességére. Aki tud, végezzen szentgyónást, és mindannyian vegyük komolyan az imádságot, hogy Isten reménnyel és békével tudjon minket megajándékozni.
Mindent meg kell tennünk az életünkért és az egészségünkért, ami emberileg lehetséges. Ezért innentől minden zárt terű rendezvényen maszkot hordunk. Ez alól csak az előénekesek, a felolvasók és a szertartást vezető pap lehetnek kivételek. Ugyanakkor ne felejtsük, hogy a legfőbb érték az örök üdvösség, nem a földi élet. Minden félelmünknél több okunk van bízni: Isten szeretetéből nem tudunk kiesni külső körülmények miatt. Az Úr szeretetét nem kérdőjelezheti meg a szenvedés és nem szakítja meg a halál sem.
A miserendet a kijárási korlátozásokhoz igazítjuk. Hétfőtől szombatig 18 órakor, vasárnap 9 órakor és 18 órakor lesznek szentmisék. Ha már az állam megengedő az istentiszteletekkel kapcsolatban, járjunk közben az Úrnál minden emberért. A szentmisék előtt egy órával csendes szentségimádást tartunk, gyónási lehetőséget biztosítunk, ’35-kor pedig elénekeljük az irgalmasság rózsafüzérét a betegekért, orvosokért, ápolókért és a gyászolókért.
Azok, akik betegek, betegeket ápolnak, veszélyeztetettek vagy jogosan félnek a közösségben való megjelenéstől, maradjanak otthon!
A mai naptól fogva minden plébániai alkalmat felfüggesztünk. Bizonytalan időre elmarad az ifjúsági hittan, a bérmálási felkészítő (útkereső), a jegyesoktatás, a ministránspróba, az elsőáldozók plébániai felkészítése.
A személyes találkozások pótlására igyekszünk megoldást találni hosszabb-rövidebb lelkipásztori üzenetek formájában, melyeket a levelezőlistán megküldünk, valamint a honlapon és a Facebook oldalunkon teszünk elérhetővé.
Szívélyes üdvözlettel:
Gábor atya
Győr, 2020. november 10.
div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://trinitasgyor.hu/wp-content/uploads/2020/11/gaboratyabeszed.jpg);background-size: contain;background-position: center center;background-size: contain !important;display: block;height: 100%;top: 80px;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 900px;}