Blog categories

Comments

Plébániánk: családok családja. Beszámoló az őszi közösségi napunkról.
Október 25-én, vasárnap kora délutánra a nap is kisütött, a köd is felszállt. Lelkesen érkeztek a résztvevők: családok kisebb és nagyobb gyermekekkel, jöttek fiatalok és régebben volt fiatalok, ki kerékpárral, ki kutyával. Vidáman, beszélgetve fogtunk neki a kellemes sétának. Utunk a Püspökerdőbe vezetett. Az út egy részére elcsendesedtünk, hogy rózsafűzért imádkozzunk.
A jó órás gyaloglás után a plébániára érkeztünk. A kertben már barátságosan lobogott a tűz, sült a gesztenye. Gyönyörűen díszített asztalok vártak bennünket. Került paprika, paradicsom, hagyma, kezdődhetett a szalonnasütés. Lassan elkészült az illatos forralt bor és a meleg tea is. Vidáman falatoztunk, a gyerekek játszottak, fociztak, a felnőttek élvezték, hogy hosszabban beszélgethetnek egymással. Olyan jó volt nem rohanni, nem aggódni, érdeklődni és válaszolgatni. Örülni a sok ismerősnek, és ismerkedni a most közénk érkezőkkel. Csatlakozott hozzánk két fiatal az egyetemi lelkészségről is: Maria Vietnámból, Levente Budapestről. A nap zárásaként lélekemelő volt együtt énekelni Szent Ferenc Naphimnusza után: erdő mellett estvélettem…
A nagyjából félszáz résztvevő nevében szeretnék hálás szívvel köszönetet mondani az összes szervezőnek, különösen Nagy Mónika Ritának, Guti Zsuzsának, Horváth-Hutás Tamásnak. Nagyon szép élményt kaptunk ajándékba ezen az október végi vasárnapon.
Molnár Krisztina