Blog categories

Comments

Hirdetések – 2020. október 4.

➢ Köszönjük szépen azok segítségét, akik a Plébánia tájékoztatóját eljuttatták a címzettekhez.
➢ Október 8-án, csütörtökön Magyarok Nagyasszonya főünnepe lesz. Az esti szentmisét 19 órakor tartjuk. Szentmise után a Plébánia Tanácsadó Testületét megbeszélésre hívjuk az oratóriumba.

➢ Az adventig hátralévő időszakban (egyetemi tanítási heteken) hétfőn este 19 órakor szentmisére várjuk a fiatalokat, szentmise után egyetemista hittant tartunk az oratóriumban.
➢ A hétfő esti szentmisék után az Életvezetés etikája címmel három alkalomból álló előadás sorozatot indítunk 35 év alatti fiataloknak. Időpontok: október 12., október 19., október 26.

➢ Keresztségre, elsőáldozásra, bérmálkozásra felkészítő tanfolyamot szervezünk. Az első alkalom október 10-én lesz. A kurzus helyszíne a templom, kezdési időpont 19.00. Azokat is szeretettel várjuk, akik felfrissíteni vagy mélyíteni szeretnék hitismereteiket.

➢ Az elsőáldozás október 11-én és 18-án, 11 órakor lesz templomunkban.

Részlet Szent Fausztina nővér naplójából:

„Azt kívánom, hogy a Húsvét utáni első vasárnap az Irgalmasság ünnepe legyen. Kérd meg hűséges szolgámat, hogy ezen a napon hirdesse az egész világnak ama nagy irgalmasságomat, hogy aki ezen a napon az Élet Forrásához járul, bűnei és az értük járó büntetés teljes elengedését nyeri el. Az emberiség mindaddig nem talál békét, míg nem fordul bizalommal irgalmamhoz.”

Isten éltessen mindenkit, aki a héten ünnepli
születés- vagy névnapját!