Blog categories

Comments

Mindent rendelt idejében – Bállal búcsúztattuk a farsangot

A farsangi időszak utolsó péntekjén, február 21-én bállal búcsúztatta a telet a győr-révfalui Szentháromság Plébánia és a Győri Római Katolikus Egyetemi Lelkészség közössége.

Az eseményt, amelynek a Révész Étterem adott otthont, megtisztelte jelenlétével Hanula Barna, a Széchenyi István Egyetem Audi Hungaria Járműmérnöki Karának dékánja, Papp Ilona, a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar dékánja és Tóth Tibor, a Szent László Katolikus Szakkollégium igazgatója. Az esemény ökumenikus jellegét erősítette, hogy a testvéregyházak több fiatalja is részt vett a bálon, köztük ‎Strifler Zoltánné hatodéves református teológiai hallgató, aki a vacsora előtti közös imádságot vezette.

„Mindennek megvan az órája, és minden szándéknak a maga ideje az ég alatt: Van ideje a születésnek és a halálnak; ideje az ültetésnek és az ültetvény kiszedésének. (…) Ideje a sírásnak és ideje a nevetésnek; ideje a jajgatásnak és ideje a táncnak” (Préd 3,1–4) – idézte a Szentírás szavait a házigazda, Kaposi Gábor győr-révfalui plébános, egyetemi lelkész, aki januári indiai zarándoklatáról is hozott néhány gondolatot a bálra: „Ez a zarándoklat megmutatta, hogy van még olyan hely, ahol az ember harmóniában van a teremtett világgal, ahol tudja, hogy a dolgoknak rendelt ideje van, és ahol az embernek egyáltalán van ideje. Ahol hétköznapokon is vannak a templomokban, és ahol nem kell szentségimádási napot szervezni azért, hogy Jézust ne hagyják egyedül. Hétköznapokon is tömegek, fiatalok és idősek együtt keresik az Istent. A vízkereszt és a hamvazószerda közötti időszak évszázadok óta a nevetés és az önfeledt mulatás ideje. Abban a reményben szerveztük meg immár harmadik alkalommal ezt a bált, hogy itt találkozhat a fiatalok dinamikája és a régebb óta fiatalok tapasztalata. A február 17. és 19. között Szegeden tartott ifjúságpasztorációs tanulmányi napok egyik konklúziója az volt, hogy a fiataloknak nemcsak azt kell elmondanunk, hogy ők az Egyház jövője, hanem azt is meg kell mutatnunk nekik, hogy miért érdemes az Egyházhoz tartozni. Bízom abban, hogy a mai este minden résztvevőt megerősít abban, hogy jó az Egyház tagjának lenni” – hangsúlyozta Kaposi Gábor atya.

A bálból a remek hangulat mellett az idei évben sem hiányozhatott a tombola és az igényes élő zene, ez utóbbit a Coun-tri-jóó együttes szolgáltatta.

Győri Egyházmegye Sajtóirodája
Fotó: Kun Zoltán

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://trinitasgyor.hu/wp-content/uploads/2020/02/bal2.jpg);background-size: cover;background-position: center center;background-attachment: fixed;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 630px;}div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container.dfd_stun_header_vertical_parallax {-webkit-transform: -webkit-translate3d(0,0,0) !important;-moz-transform: -moz-translate3d(0,0,0) !important;-ms-transform: -ms-translate3d(0,0,0) !important;-o-transform: -o-translate3d(0,0,0) !important;transform: translate3d(0,0,0) !important;}