Blog categories

Comments

Az élet találkozásai

Böcskei Győző esperes, a székesegyház plébánosa nyitotta meg az idei Lourdes-i Napokat.
Gondolat-töredékek a távolmaradtaknak:

1. Mária a hit tanítónője. Legyen nekem a te igéd szerint.. szívében elgondolkodott: mi is beszélgethetünk Istennel életünk dolgairól, hogy igent mondhassunk a hitben.

2. Boldognak hirdet minden nemzedék. Lehet őt irigyelni? Mi jutott neki? Csend, alázat, visszahúzódás. Mégis reménykedik. Mi meg milyen türelmetlenek vagyunk. Egy kis jóért azonnal jutalmat várunk.

3. Mária a szeretet tanárnője. Édesanyák jogos büszkeséggel osztoznak gyermekük sikerében. Mások csendesen húzódnak meg. Mária szabadon kíséri Jézust és kitart mellette egészen a keresztig. Érdek nélkül szeret.

Mel Gibson, Passió: Mária leroskad és felmarkolja a köveket. És szinte remeg. Jézus felkiáltásánál kinyitja a markát, s a föld, kövek kiesnek. De a keze nyitva marad az ég felé.

Mária segítse a zarándok Egyház tagjait a Mennyei Haza felé! Ő nem csak anya, hanem a Te anyád is. Szeresd és tisztelt mélységesen, mert ezt senki más nem teszi meg helyetted.

Vidám és erős lelkű keresztények lehetünk mi is a hit által a reményben szeretettel zarándokolva.

Utazunk és érkezünk, találkozunk és búcsúzunk: életünk lelki templommá válhat az út során.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://trinitasgyor.hu/wp-content/uploads/2020/02/lourdesi-napok-2020-5.jpg);background-size: contain;background-position: center center;background-size: contain !important;display: block;height: 100%;top: 80px;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 900px;}